Yoga in de Achterhoek

In het oude postkantoor van Terborg kan je voortaan terecht bij NewNature voor deugddoende Yoga lessen.

Heb je soms het gevoel dat je leven meer gedomineerd wordt door stress, spanning en verplichtingen in plaats van plezier en ontspanning? Zijn je dagen steeds zo gevuld met het afwerken van je to-do-lijstje dat je het contact met jezelf bent verloren? Dan is een yogales ongetwijfeld iets voor jou! Tijdens de lessen Yoga in Terborg leer je om opnieuw in contact te komen met jezelf. Met zorg en aandacht ontdek je je lichaam, ervaar je het belang van je ademhaling en laat je je gedachten even helemaal tot rust komen.

Een uurtje geen stress, geen verplichtingen, maar even lekker voor jezelf zorgen en ontspannen.. Klinkt heerlijk, toch?

hatha yoga varsseveld doetinchem achterhoek

Wat is Yoga

Yoga is een heel ruim begrip dat veel meer omvat dan enkel de yoga oefeningen die je doet op je mat. Voor velen start yoga hiermee, en geleidelijk aan zorgen deze yoga oefeningen op de mat ook voor meer bewustwording naast de mat.

Yoga kan kort samengevat worden aan de hand van de 5 principes van Yoga volgens Swami Sivananda:

  1. Goede ademhaling
  2. Goede lichaamsbeweging
  3. Goede ontspanning
  4. Goede voeding
  5. Meditatie en positief denken

Welke yoga stijl past bij mij?

Je hebt beslist: Ik ga yoga doen. Fantastisch! Maar misschien merk je al snel dat er enorm veel opties zijn en heb je helemaal geen idee welke yogastijl je moet kiezen. Daarom hieronder een kort overzichtje van 3 voornaamste yogastijlen. Deze stijlen kan je allemaal volgen bij Yoga & Wellness.

Hatha Yoga

Hatha Yoga is de basis yoga stijl waaruit de andere yoga vormen zijn voortgevloeid. Hatha Yoga is een combinatie tussen Yin en Yang, tussen inspanning en ontspanning. Intensieve houdingen worden afgewisseld met ontspanning en rustige houdingen waardoor je telkens in contact blijft met je lichaam en met je ademhaling.

Lees meer

Vinyasa Yoga

Ben je op zoek naar een energieke yoga stijl, dan is Vinyasa yoga ongetwijfeld iets voor jou! Bij Vinyasa Yoga beweeg je vloeiend van de ene houding naar de andere. Heb je graag wat extra uitdaging? Dan kan je ook eens een les Power Vinyasa proberen!

Lees meer

Yin Yoga

Yin Yoga is vooral gericht op ontspanning. De houdingen worden lange tijd (3 tot 5 minuten) aangehouden met als doel om op de diepere weefsels te werken. Dit lang aanhouden van de houdingen heeft daarnaast ook mentaal een sterke werking. Het leert je om helemaal los te laten en je volledig over te geven aan de houding, aan de situatie waarin je je bevindt. Met behulp van kussens en dekens kan je jezelf in elke houding voldoende ondersteunen zodat iedereen zoveel mogelijk kan ontspannen in de houding.

Lees meer