Yoga & Meditatie

Tijdens de les Yoga & Meditatie beoefenen we samen yoga, meditatie en pranayama (ademhalingsoefeningen). Je leert verschillende yoga-, ademhalings- en meditatietechnieken die je ook in het dagelijkse leven kan toepassen voor meer rust, energie en aanwezigheid in het moment.

Yoga en meditatie Terborg

Meditatie

Meditatie is een krachtige oefening in (zelf)bewustzijn. Het brengt je naar het nu en helpt je om het leven zoals het is intensiever te beleven en te waarderen. Dankzij meditatie groeit je bewustzijn, van jezelf en van het leven. Meditatie geeft inzicht en helderheid en biedt rust en aanvaarding.

Omdat we in het dagelijkse leven zo gewoon zijn om altijd bezig te zijn, altijd te bewegen, kan het stilzitten tijdens meditatie als uitdagend ervaren worden. Daarom wordt de meditatie geleidelijk aan opgebouwd.

We beginnen met korte meditatie sessies, afgewisseld met yoga en pranayama oefeningen. Geleidelijk aan merk je dat je meer rust kan vinden in het stilzitten, en worden de meditaties wat langer.

Yoga

De verschillende yoga oefeningen helpen om blokkades op te heffen en de energie vrij te laten stromen.

De letterlijke betekenis van Yoga is ‘eenheid’. Het helpt je om een eenheid te vormen tussen lichaam en geest, tussen jezelf en de wereld om je heen.

Pranayama

Ademhalingsoefeningen (Pranayama) vormen een belangrijk onderdeel van deze cursus en leren je om bewust te ademen. Een bewuste ademhaling kan de bloeddruk verlagen, geeft een gevoel van rust en ontspanning, en haalt stress uit je systeem. Daarom is pranayama een onmisbare voorbereiding op meditatie.

We beginnen met eenvoudige ademhalingsoefeningen en bouwen deze gedurende de cursus geleidelijk aan op. Je zal merken dat je niet alleen tijdens de les, maar ook nadien bewuster ademt en beter kan ontspannen.

Waar en wanneer

De lessen gaan door bij NewNature Terborg (IJsselweg 1, Terborg) op maandagochtend van 09:00 – 10:15.

Tarieven

Er zijn verschillende tarieven en abonnementen waar je van gebruik kan maken om aan de lessen deel te nemen.

Ben je niet elke week beschikbaar om op hetzelfde moment een les te volgen? Geen nood! Je kan met hetzelfde abonnement deelnemen aan de lessen in Doetinchem en Terborg.

Afhankelijk van je wensen en noden kan je het abonnement kiezen dat het beste bij je past. Neem een kijkje op de pagina Tarieven voor een volledig overzicht van de mogelijkheden.

 

Inschrijven