Over Yoga & Wellness

Oprichtster – Dorien Bortels

Ontdekking van Yoga

Dorien faceshot Hatha Yoga ArnhemIn 2008 ben ik voor het eerst in contact gekomen met Yoga. Oorspronkelijk was ik op zoek naar een manier om te ontspannen. Ik was teveel bezig in mijn hoofd en merkte dat ik heel moeilijk gedachten, spanningen en stress kon loslaten. Bijna meteen was ik verkocht! De lessen waren interessant en inspirerend en vrij snel merkte ik dat ik wat ik leerde op de mat geleidelijk aan ook begon toe te passen in mijn dagelijkse leven. Als ik stress voelde opkomen ging ik even zitten en bracht ik mijn aandacht naar mijn adem. Adem in, adem uit. Heel simpel, maar HEEL efficiënt! Ik voelde me meer zelfzeker, rustiger en fysiek ook veel gezonder.

Ik was heel geïnteresseerd in de diversiteit van yoga en heb vele stijlen beoefend zoals Bikram Yoga, Ashtanga Yoga, Vinyasa Yoga, Yin Yoga,… Maar mijn eerste liefde, Hatha Yoga, bleef altijd mijn voorkeur genieten.

Opleiding tot yoga docente

Yoga Achterhoek Terborg Varsseveld visieIn 2014 besloot ik mijn kennis te verruimen en volgde ik een 200 uur yoga docenten opleiding bij Arhanta Yoga in Nederland. Tijdens deze intensieve 4-weekse opleiding verbleef ik voltijds in een yoga ashram en werd ik volledig ondergedompeld in de yogische levensstijl. Dagelijkse yoga en meditatie beoefening onder begeleiding van de Indiase yoga docent Yogi Ram, en het bestuderen van de yoga filosofie betekenden een werkelijke ommekeer in mijn denk- en leefwijze.

Na het afronden van de opleiding en het behalen van mijn 200 uur Yoga docenten certificaat besloot ik mijn leven te veranderen en in teken te stellen van yoga en het lesgeven van yoga.

Ik verhuisde van België naar Nederland en werkte van november 2014 tot en met maart 2017 voltijds bij Arhanta Yoga. In deze periode was ik werkzaam als yoga- en meditatiedocente en gaf ik verschillende extra lessen en workshops zoals yoga anatomie, pranayama, yoga nidra, massage, en meer.

Yoga Doetinchem Varsseveld Terborg visieIk werd intensief opgeleid volgens de traditionele Indiase levenswijze en Yoga beoefening en gaf les aan studenten over de hele wereld, met verschillende achtergronden en niveaus. De grootte van de groepen waaraan ik de voorbije jaren heb lesgegeven varieerden van 2 tot 45 personen.

In oktober 2015 reisde ik naar India waar ik gedurende 6 maanden werkte en studeerde in de Arhanta Yoga Ashram in India. Hier behaalde ik mijn 300 uur gevorderde yoga docenten certificaat.

Ook in 2016 verbleef ik 2 maanden in India waar ik werkzaam was als yoga docente.

Dankzij het diploma Massage therapeute, dat ik in 2016 behaalde in de Wellness Academie in België, kan ik mensen ook tot rust laten komen met een deugddoende ontspanningsmassage.

yoga wellness Arnhem Doetinchem studio

Ontstaan van Yoga & Wellness

Na een intense en leerrijke periode bij Arhanta Yoga besloot ik in april 2014 om zelfstandig mijn pad verder uit te stippelen. Ik startte Yoga & Wellness op. Mijn ambitie is om een plek uit te bouwen waar mensen terecht kunnen om zich te ontspannen. Waar ze zich even kunnen losmaken van de drukte van het dagelijkse leven en zich enkel en alleen op zichzelf kunnen concentreren. Momenteel streef ik ernaar om dit te verwezenlijken door middel van verschillende soorten yogalessen in de Achterhoek (Hatha Yoga, Yin Yoga, Vinyasa Yoga) en het aanbieden van ontspanningsmassage. Het is prachtig en hartverwarmend om de ontspanning te zien op de gezichten aan het einde van een les. Yoga is zoveel meer dan oefeningetjes op je mat. Het brengt je terug bij jezelf. En dat wil ik graag delen met mijn cursisten.

“Yoga does not change the way we see things. It transforms the person who sees”
B.K.S. Iyengar

Lees hoe andere yogi’s mijn lessen ervaren: Dorien Bortels reviews op Yogatrail.

Yoga

Individuele aandacht en begeleiding voor alle cursisten staat centraal in de yogalessen. Via persoonlijke correcties en variaties wordt iedere student begeleid naar gelang zijn of haar mogelijkheden en/of beperkingen. De houdingen kunnen steeds individueel aangepast worden zodat iedereen maximaal van de les kan genieten.

Yoga is de zoektocht naar ontspanning in de spanning. Leer via yoga spanningen observeren, aanvaarden, en uiteindelijk loslaten. Ervaar de cruciale rol van je ademhaling in dit proces, en ontdek hoe je dit ook kan toepassen in je dagelijkse leven.

Lees meer over Hatha Yoga en ontdek het lessenrooster.

Yoga wellness studio Gelderland Arnhem

Massage

Het lesgeven van yoga en meditatie combineer ik met het geven van Massage voor Vrouwen.

Met behulp van etherische oliën en zachte maar effectieve massagetechnieken wordt een veilige ruimte gecreëerd waarin je helemaal tot rust kan komen.

Lees meer over massage in Varsseveld.