Hatha Yoga in de Achterhoek

Yoga Achterhoek, Terborg & Doetinchem

Op verschillende plaatsen in de Achterhoek geef ik yogales. Je kan kiezen tussen verschillende yoga stijlen zoals Vinyasa Yoga, Hatha Yoga en Yin Yoga zodat je yoga beoefening helemaal beantwoordt aan je persoonlijke wensen en noden. Tijdens de lessen Yoga Achterhoek in Terborg en Doetinchem staat persoonlijke aandacht en individuele begeleiding centraal. Je wordt steeds gestimuleerd om te luisteren naar je eigen lichaam en indien nodig kunnen houdingen altijd aangepast worden zodat je maximaal van de lessen kan genieten.

Studio Hatha Yoga Varsseveld Doetinchem

Wat is Hatha Yoga

Hatha Yoga is een eeuwenoude praktijk die al meer dan 5000 jaar beoefend wordt. Deze populaire vorm van yoga wordt gezien als de basis waaruit andere yogastijlen gegroeid zijn. Hatha Yoga is een onderdeel van Raja Yoga, of de yoga van controle. Bij deze yoga stijl worden de asana’s of houdingen een bepaalde tijd aangehouden (gemiddeld 30 seconden tot 2 minuten) met als doel om het lichaam, de adem en de geest te ontdekken en te leren controleren.

Door de houdingen herhaaldelijk uit te voeren en jezelf voortdurend te observeren leer je meer en meer te ontspannen in de houding. Ook kan je door middel van observatie en een rustige ademhaling steeds meer spanningen loslaten en dieper in de houdingen komen.

Deze zoektocht naar ontspanning in de spanning is voortdurend aanwezig in de les en eens je dit op de mat kan toepassen leer je dit geleidelijk aan ook toe te passen in je dagelijkse leven. Het gevolg: minder stress en spanning, en meer aanvaarding, rust en ontspanning.

Yoga is the journey of the self, through the self to the self
– The Bhagavad Gita –

Hatha Yoga is een toegankelijke yoga stijl die door mensen van alle leeftijden en met alle niveaus beoefend wordt. Door middel van kussens en dekens kunnen houdingen aangepast worden aan je lichaam en je mogelijkheden. Bij yoga gaat het niet om resultaten of vergelijken met anderen. Het gaat om jezelf en om het ontdekken, waarderen en koesteren van wie jij bent zoals je bent.

Hatha Yoga Terborg Varsseveld Doetinchem

Voordelen van Hatha Yoga

Regelmatige beoefening van Hatha Yoga bevordert het algemene welzijn van je lichaam en van je geest. De houdingen stimuleren je endocriene systeem (hormoonsysteem) en het organenstelsel. Hierdoor kan je een positief effect ervaren op onder andere je spijsvertering. Ook kan regelmatige beoefening van Hatha Yoga verschillende kwalen zoals slapeloosheid, hoofdpijn, vermoeidheid en meer verlichten. Je werkt op het versterken en strekken van de spieren en ook de gewrichten worden gestimuleerd en versoepeld.

Dankzij de ademhalingsoefeningen aan het begin van de les leer je om je lichaam en je gedachten tot rust te brengen.

De deugddoende eindontspanning helpt om eventueel overgebleven spanningen helemaal los te laten en ook de indrukken van de les van je te laten afglijden.

Voor meer informatie over de voordelen van Yoga, lees het artikel 5 redenen waarom yoga goed voor je is.

Yoga volgens authentieke Indiase traditie

De Hatha Yoga lessen van Yoga & Wellness volgen de strekking van Swami Sivananda. Deze Indiase dokter ontwikkelde een reeks yoga oefeningen die volgens de chakra’s opgebouwd zijn. De eerste houdingen in de reeks stimuleren de Kruinchakra en de laatste houdingen werken op de Wortelchakra. Deze opbouw stimuleert het verwijderen van afvalstoffen waardoor het lichaam gezuiverd wordt.

De Hatha Yoga les begint met een korte ontspanning, gevolgd door een aantal ademhalingsoefeningen. Na het opwarmen van het lichaam met de Zonnegroet (Surya Namaskar) doen we een reeks yoga houdingen waarin de samenwerking tussen lichaam en ademhaling wordt benadrukt. De les eindigt met een deugddoende ontspanning.

Hoewel de lessen een duidelijke structuur volgen, blijft er steeds ruimte voor variatie, waardoor elke les boeiend en uitdagend blijft.

Waar en Wanneer

De yogalessen gaan door op verschillende locaties in de Achterhoek (Doetinchem en Terborg). Een volledig overzicht van het lessenrooster en de locaties van de lessen yoga in de Achterhoek vind je hier.

Hatha yoga varsseveld doetinchem de huet studio

Tarieven

Er zijn verschillende tarieven en abonnementen waar je van gebruik kan maken om aan de lessen deel te nemen.

Ben je niet elke week beschikbaar om op hetzelfde moment een les te volgen? Geen nood! Je kan met hetzelfde abonnement deelnemen aan de lessen in Doetinchem en Terborg.

Afhankelijk van je wensen en noden kan je het abonnement kiezen dat het beste bij je past. Neem een kijkje op de pagina Tarieven voor een volledig overzicht van de mogelijkheden.

Inschrijven

Meer info over de lessen Yoga Achterhoek, Terborg & Doetinchem

Wil je graag meer informatie over de lessen Yoga Achterhoek, Doetinchem en Terborg? Aarzel niet om contact op te nemen, je vragen worden met plezier uitgebreid beantwoord!

Contact
 

Ervaringen

“Dorien is een fantastische yoga docente. Ze heeft veel kennis waardoor ze je gemakkelijk kan helpen in elke situatie (fysiek en mentaal). Ze is duidelijk, kalm en vriendelijk waardoor het heel prettig is om haar lessen te volgen. Dankzij haar steun ben ik erin geslaagd om op verschillende niveaus mijn yoga ervaring te verdiepen.” (Michelle)

“De lessen van Dorien zijn fantastisch, ze weet hoe je te motiveren in het verleggen van je grenzen maar zorgt ervoor dat je altijd veilig bent. Ze geeft veel om haar cursisten en past de houdingen individueel aan waar nodig. Ze onthoudt je blessures en problemen en geeft je persoonlijke aandacht en begeleiding waar nodig. Haar warme en duidelijke stem is heel aangenaam om naar te luisteren.” (Sylvia)

 

Boek nu