Recept voor een heerlijke kruidenthee

Een warm kopje kruidenthee, lekker, gezond, en… eenvoudig zelf te maken!

Op aanvraag van velen hierbij het recept voor de kruidenthee die we drinken na de yogales.

kruidenthee yogales terborg achterhoek

Deze lekkere kruidenthee is ideaal na het eten en voor het slapengaan.

De thee is gebaseerd op venkelzaad, kaneel, kruidnagel en peper.

Deze kruiden hebben een krachtige geneeskundige werking. Hieronder een overzicht:

Venkelzaad is een sterke smaakmaker met vele geneeskrachtige kwaliteiten. Venkelzaad werkt ontstekingsremmend, het bevordert de spijsvertering en is bovendien een goed middel tegen menstruatiepijn.

Ook  kaneel is een kruid dat ontstekingsremmend werkt en de spijsvertering stimuleert. In de ayurvedische geneeskunde wordt het al jaren gebruikt tegen verkoudheid en tal van maagproblemen zoals een opgeblazen gevoel en misselijkheid. Bovendien geeft kaneel een lekkere zoete smaak aan je thee.

Kruidnagel werkt antibacterieel, het verbetert de spijsvertering en versterkt de botten. Dit helende kruid zou kunnen helpen tegen kanker en diabetes.

Zwarte peper is een krachtig kruid dat de spijsverteringsorganen, het metabolisme en het centrale zenuwstelsel stimuleert.

De combinatie van deze 4 verschillende kruiden zorgt voor een lekkere en evenwichtige smaak. Het combineert de zoete smaak van kaneel, de zure smaak van venkelzaad, de frisse smaak van kruidnagel en de scherpe smaak van peper.

Recept

3 theelepels venkelzaad

1 theelepel kaneelpoeder

3 kruidnagels

1 peperkorrel

Mix deze kruiden in een vijzel en gebruik 1 theelepel per kop.

 

2 thoughts on “Recept voor een heerlijke kruidenthee

  1. Beste Dorien,

    Net als vorig jaar was je weer bereid om tijdens de vakantie van het yogahuis, de leegte op te vullen en privéles bij mij thuis te geven. Ik wil je bij deze nogmaals bedanken voor deze service en ervaar de eind ontspanning incl. jouw zang steeds weer als “bijzonder”.

    Groetjes,

    Willem Plageman

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *