Yin Yoga

Op dinsdagavond en woensdagochtend kan je bij Yoga & Wellness terecht voor een les Yin Yoga in Terborg.

Yin Yoga is een moderne yoga stijl die de laatste jaren erg aan populariteit wint.

Deze vorm van yoga komt voor uit het Taoïsme en de concepten van Yin en Yang, of de tegengestelde en aanvullende principes van de natuur.

Yin is het stabiele, koude, onbeweeglijke. Yang is dan weer veranderlijk, warm en beweeglijk. Yin en Yang vinden we ook terug in ons lichaam. De bindweefsels (ligamenten,  pezen, fascia) zijn stijf en beperkt beweeglijk en zijn dus Yin, terwijl de meer beweeglijke en soepelere spieren Yang zijn.

Yin Yoga Terborg Achterhoek

Het meest kenmerkende element van Yin Yoga is dat de houdingen langere tijd aangehouden worden, wel 3 tot 5 minuten. Net omdat we met deze rustgevende yogastijl willen werken op de dieperliggende bindweefsels wordt het op een koud lichaam beoefend, zonder opwarming. Door je lichaam voldoende te ondersteunen met kussens en dekens en door lange tijd in de houding te blijven kom je helemaal tot rust in de houding. De effecten werken diep, zowel lichamelijk als geestelijk.

Voordelen van Yin Yoga

Regelmatige beoefening van Yin Yoga heeft vele positieve effecten, waarvan de meest voorkomende:

  • Minder angst en stress
  • Ontspanning van lichaam en geest
  • Betere bloedcirculatie
  • Meer soepelheid
  • Soepelere gewrichten
  • Stimulering en in evenwicht brengen van de organen
  • Betere slaap

Voor wie

Omdat je je bij Yin Yoga voldoende ondersteund met kussens en dekens is deze vorm van yoga voor iedereen toegankelijk.

Yin Yoga is voor jou geschikt als je op zoek bent naar ontspanning en stilte.

Omdat je lange tijd in de houding blijft geef je niet alleen je lichaam de kans tot rust te komen, maar maak je ook ruimte in je hoofd. In het dagelijkse leven zijn we altijd in beweging en nemen we weinig de tijd om stil te staan bij hoe we ons voelen. Tijdens een Yin Yoga les word je net gestimuleerd om ook te observeren wat er omgaat in je hoofd. Voel je je blij, ontspannen, gestresseerd, verdrietig,… Je neemt de tijd om deze emoties toe te laten en te aanvaarden zonder je ermee te identificeren. Hierdoor maak je ruimte en in je hoofd en verlaat je aan het einde van de les je yoga mat niet alleen fysiek maar ook mentaal helemaal ontspannen.

Yin en Yang zijn tegengesteld maar ook aanvullend. Daarom is het goed om Yin Yoga te beoefenen samen met een meer Yang Yoga stijl zoals Hatha Yoga.

Wanneer

Voor een deugddoende les Yin Yoga in Terborg kan je bij Yoga & Wellness terecht op:

Dinsdagavond 20:30 – 21:45
Woensdagochtend 10:30 – 11:45

Inschrijven

Meer info

Wil je graag meer informatie? Aarzel niet om contact op te nemen, ik beantwoord met plezier al je vragen.

Contact