Vinyasa Yoga

Bij Vinyasa Yoga, ook wel Flow Yoga genoemd, vloeien de houdingen vlotjes in elkaar. Je beweegt van de ene houding naar de andere terwijl je je voortdurend blijft concentreren op je ademhaling. Deze vloeiende beweging samen met de adem is wat Vinyasa Yoga onderscheidt van Hatha Yoga.

Vinyasa Yoga kan best omschreven worden als freestyle Ashtanga Yoga. Ashtanga Yoga werd ontwikkeld door K. Pattabhi Jois die een vaste reeks yoga oefeningen uitwerkte. Vinyasa Yoga daarentegen is minder strikt dan Ashtanga Yoga en laat ruimte voor variatie in de houdingen.

Vinyasa Yoga Doetinchem Terborg Achterhoek

Voordelen van Vinyasa Yoga

Vinyasa Yoga is zeer geschikt voor wie wil werken op uithoudingsvermogen, kracht en soepelheid.

Voor mensen met fysieke klachten (zoals gevoelige gewrichten, artrose,…) wordt deze yogavorm als aangenaam ervaren omdat de houdingen niet te lang aangehouden worden maar elkaar vloeiend opvolgen. Door te werken op een goede houding, en door meer lichaamscontrole te ontwikkelen kunnen vele klachten verlicht worden.

Omdat de houdingen aangepast kunnen worden en er steeds voldoende opties en variaties aangeboden worden zijn deze lessen geschikt voor alle niveaus.

Hieronder even een aantal voordelen van Vinyasa Yoga op een rijtje:

  • Verbetering van het uithoudingsvermogen
  • Opbouwen van kracht en flexibiliteit
  • Reiniging van het lichaam
  • Betere bloedcirculatie
  • Mentale rust
  • Minder stress
  • Meer energie
  • Betere concentratie

 

Waar en Wanneer

Momenteel staat Vinyasa Yoga niet op het lessenrooster. Wil je dit graag terugzien in het aanbod? Laat het gerust even weten!

Neem een kijkje op de pagina Lessenrooster en Locaties voor een volledig overzicht van de lessen.

Tarieven

Op de pagina Tarieven vind je het volledige overzicht van de verschillende tarieven en abonnementen die je kan gebruiken om de yogalessen bij Yoga & Wellness te volgen.

Vragen?

Heb je vragen of wil je graag meer informatie over de lessen Vinyasa Yoga in Terborg? Neem gerust contact op, ik beantwoord met plezier al je vragen!

Contact